Στον β΄ γύρο ψηφίζουμε με γνώμονα αρχές και αξίες, όχι παζάρια

Sharing is caring!

Στις χτεσινές δημοτικές εκλογές 5.092 Νεοσμυρνιοί/ες, υπερτριπλάσιοι από το 2010, επέλεξαν τη ΣΤΡΟΦΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, φέρνοντάς τη με διαφορά στην τρίτη θέση, με ποσοστό 16,58% και 4 έδρες στο δημοτικό συμβούλιο. Είναι μια ψήφος αισιοδοξίας, ήθους και αγωνιστικότητας.

Η στήριξη που λάβαμε είναι για μας προτροπή να συνεχίσουμε να δουλεύουμε ανοιχτά, δημοκρατικά και ενωτικά. Είναι και ένα μήνυμα προς όλες τις δημοκρατικές και αριστερές δυνάμεις να οικοδομήσουμε τάχιστα πάνω στα κοινά μας σημεία. Η ΣΤΡΟΦΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ θα συνεχίσει να εργάζεται συστηματικά σε αυτό το πεδίο, όπως έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Δυστυχώς, η μεγάλη αυτή επιτυχία της ΣΤΡΟΦΗΣ δεν συνοδεύτηκε από διεμβολισμό του διδύμου Τζουλάκη – Κουτελάκη, που πέτυχε να συσπειρώσει μια μεγάλη συμμαχία προθύμων υπηρετών του συστήματος (Κουπας – Τσιάπης – Απέργη – ΔΗΜΑΡ). Ο καθένας βέβαια κρίνεται για τις επιλογές του και για το με ποιον επιλέγει να πάει και ποιους να αφήσει…

Για μας πάντως είναι σαφές ότι στον β΄ γύρο δεν έχουν διαμορφωθεί οι όροι για μια διαφορετική δημοτική αρχή. Οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος: Μαζί διοίκησαν τα προηγούμενα χρόνια, μαζί σχεδίασαν την πολιτική τους, μαζί την υλοποίησαν. Χώρισαν γιατί δεν τα έβρισκαν στις καρέκλες. Όμως οι κοκορομαχίες τους δεν μας αφορούν.

Η ΣΤΡΟΦΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ έχει μια πάγια θέση: Ο β’ γύρος δεν είναι πεδίο παζαριού. Δεν θεωρούμε τους ψηφοφόρους ελεγχόμενους από εμάς ή από οποιονδήποτε άλλον, δεν υπεκφεύγουμε όμως και μπροστά στην κάλπη. Κρατάμε πολιτικά συνεπή στάση, με δεδομένη την κάθετη διαφωνία μας και με τις δύο εκδοχές της σημερινής δημοτικής αρχής. Όχι μόνο δεν στηρίζουμε κανέναν εκ των κ. Τζουλάκη και Κουτελάκη, αλλά τοποθετούμαστε με σαφήνεια απέναντί τους και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να ασκούμε δυναμική αντιπολίτευση όποιος και αν επικρατήσει.

Αυτή τη σαφή αντίθεση απέναντι και στις δύο παρατάξεις της δημοτικής αρχής και σε όσα εκπροσωπούν με το βίο και την πολιτεία τους, καλούμε τους πολίτες να τη δηλώσουν ψηφίζοντας λευκό ή άκυρο στη δημοτική κάλπη, Ρένα Δούρου στην Περιφέρεια, ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές. Αλλά και συμμετέχοντας ενεργά στα δημοτικά πράγματα, σε συλλόγους και κινήσεις της πόλης μας, ώστε να γίνει πράξη η αλλαγή νοοτροπίας της ελληνικής κοινωνίας.

Ας κάνουμε τη Ν. Σμύρνη φάρο αλλαγής

Ας αγωνιστούμε για ένα δήμο και μια κοινωνία διαφάνειας,
αλληλεγγύης, ισότητας και συμμετοχής