Close

Δημοτική Κίνηση ΣΤΡΟΦΗ Ν. Σμύρνης

Blog

All Blog Posts

Θέμης Παυλόπουλος: υποψήφιος δήμαρχος της ΣΤΡΟΦΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ Featured

Sharing is caring!

Η ΣΤΡΟΦΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ μπαίνει δυναμικά στη μάχη των δημοτικών εκλογών! Μέσα από συλλογικές διαδικασίες, όπως κάθε φορά, αποφάσισε τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου της, που θα πλαισιωθεί από καταξιωμένους νεοσμυρνιούς και νεοσμυρνιές.

Με αφετηρία τις γειτονιές της πόλης και την Ευαγγελική Σχολή και παρακαταθήκη την επαγγελματική του πορεία στη Ν. Σμύρνη στον τομέα της φυσικής αγωγής και της διατροφής, τη δραστηριοποίησή του στα κοινωνικά κινήματα και ιδίως στο Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο Αλληλεγγύης (ΚΙΦΑ), αλλά και την ενεργό του συμμετοχή στο αθλητικό κίνημα –μαραθωνοδρόμος άλλωστε και ο ίδιος–, ο 39χρονος Θέμης Παυλόπουλος είναι ο υποψήφιος δήμαρχος της ΣΤΡΟΦΗΣ!

Σας καλούμε όλους και όλες να κάνουμε μαζί πράξη ένα νέο όραμα για τη Νέα Σμύρνη που αγαπάμε!

Ανοιχτά σχολεία, με ασφάλεια για τα παιδιά και τους δασκάλους μας. 

 Η Στροφή δίπλα στην κοινωνία-μαζί με την κοινωνία. 

Ομόφωνα υιοθετήθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο οι προτάσεις, που αφορούν τη λήψη μέτρων για την επιδημιολογική επιτήρηση στη σχολική κοινότητα, οι οποίες κατατέθηκαν από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης με πρωτοβουλία της δημοτικής μας παράταξης «Στροφή Νέας Σμύρνης». 

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε: 

– η δημιουργία σταθερού κέντρου στα Δημοτικά Ιατρεία της πόλης για τη διενέργεια ελέγχου με rapid test για όλους τους μαθητές της πόλης, τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό καθαριότητας, που έρχονται σε επαφή με κρούσμα στις σχολικές τάξεις (μετά από επίδειξη της βεβαίωσης που παρέχεται από τη διεύθυνση του σχολείου) 

– ο εφοδιασμός όλων των σχολείων με μάσκες υψηλής προστασίας.  

Μια απόφαση που -έστω και με καθυστέρηση- έρχεται να ανακουφίσει οικονομικά εκατοντάδες οικογένειες της πόλης που επωμίζονται καθημερινά πλέον ένα οικονομικό κόστος καθόλου ασήμαντο, ειδικά αυτή την περίοδο έξαρσης των κρουσμάτων της μετάλλαξης Όμικρον. 

Τη στιγμή που η κυβέρνηση μετακυλίει το μεγαλύτερο οικονομικό βάρος στους πολίτες, αφήνοντας ανεξέλεγκτη την υγειονομική επιτήρηση στην κοινότητα και χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς στα σχολεία απροστάτευτους, οφείλουμε ως πόλη να δράσουμε συλλογικά και οργανωμένα. Γιατί θεωρούμε αυτονόητη υποχρέωσή μας να αγκαλιάσουμε τη σχολική κοινότητα και να τη στηρίξουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο. 

Για εμάς στη Δημοτική Κίνηση «Στροφή Νέας Σμύρνης», το δικαίωμα σε ανοιχτά, αλλά ασφαλή και λειτουργικά σχολεία, για τα παιδιά και τους δασκάλους μας είναι αδιαπραγμάτευτο. Στην κατεύθυνση αυτή, θα συνεχίσουμε να δίνουμε καθημερινά τη μάχη μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, διεκδικώντας καλύτερη ποιότητα ζωής και το μέγιστο ανταποδοτικό όφελος για τους συμπολίτες μας. 

Ενημέρωση των σχολείων της πόλης μας για τις πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει για το θέμα της δωρεάν διάθεσης self & rapid test.

Η Δημοτική μας Κίνηση βρίσκεται κοντά στην εκπαιδευτική κοινότητα. Έτσι λοιπόν, την τρέχουσα εβδομάδα, βρισκόμαστε έξω από σχολεία της πόλης μας για να συζητήσουμε με τους γονείς, να ακούσουμε τα ζητήματα που τους απασχολούν εν μέσω πανδημίας και και να τους ενημερώσουμε για τις πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει για το θέμα της δωρεάν διάθεσης self & rapid test. Για εμάς στη “Στροφή Νέας Σμύρνης” οι συμπολίτες μας χρειάζονται υποστήριξη και η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να βρίσκεται δίπλα τους, ανεξάρτητα από τις ελλείψεις και τα κενά που δημιουργούνται από την κυβερνητική πολιτική.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΘΕΣΗ RAPID & SELF-TESTS ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

Σε μια άνευ προηγουμένου αντιδημοκρατική κίνηση κατέφυγε η φρεσκοεκλεγμένη πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δεληγιάννη κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, αρνούμενη ετσιθελικά να θέσει σε συζήτηση το σχέδιο προτάσεων που κατέθεσε η «Στροφή Νέας Σμύρνης» για την ενίσχυση μαθητών και εκπαιδευτικών εν μέσω πανδημίας.  

Έχοντας διατυπώσει ήδη κάποιες προτάσεις στην επιτροπή διαχείρισης του κορονοϊού του Δήμου Νέας Σμύρνης που συνεδρίασε τη Δευτέρα 31/1/2022 αναφορικά με τη λήψη μέτρων για την επιδημιολογική επιτήρηση στη σχολική κοινότητα, καταθέσαμε στη χθεσινή (3/2) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μια συνολική πρόταση, για παροχή selftests στα σχολεία και καθημερινή διενέργεια rapid tests από τα δημοτικά ιατρεία. Η πρόταση συνοδευόταν από προϋπολογισμό (επί του οποίου φυσικά αναμένεται να προκύψουν εκπτώσεις κατά τους διαγωνισμούς που θα διεξαχθούν), προκειμένου αυτή να υιοθετηθεί από το σώμα ή να παραπεμφθεί στις υπηρεσίες του δήμου με εντολή για περαιτέρω οικονομοτεχνική επεξεργασία.  

Ως δημοτική παράταξη θεωρούμε ότι τα σχολεία πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά γιατί η διά ζώσης διδασκαλία είναι αναντικατάστατη, αλλά πρέπει ταυτόχρονα να είναι ασφαλή και λειτουργικά. Δυστυχώς όμως η έλλειψη σοβαρών υγειονομικών πρωτοκόλλων από πλευράς πολιτείας και η απουσία μέτρων έχει μετατρέψει τα σχολεία σε εστίες κρουσμάτων, ενώ την ίδια στιγμή γονείς αναλαμβάνουν το οικονομικό βάρος της ιχνηλάτησης και οι εκπαιδευτικοί για μια ακόμη φορα τον ρόλο του ΕΟΔΥ.  

Δυστυχώς, η Δημοτική Αρχή δεν φαίνεται να επιθυμεί να κάνει ούτε τα ελάχιστα. Μέσα από μια εντελώς προσχηματική διαδικασία η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου απαγόρευσε κάθε συζήτηση για το θέμα και παρέπεμψε το ζήτημα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, σε ένα μήνα από σήμερα, σαν να μην υφίσταται η υπερμεταδοτικότητα της «Ο» και ο πολλαπλασιασμός των κρουσμάτων στα σχολεία.  

Δεν θα σταθούμε αυτή την ώρα στην απαράδεκτη επιλογή της κ. Δεληγιάννη να αποτελεί εκπρόσωπο της παράταξής της αντί για πρόεδρο όλου του δημοτικού συμβουλίου, γιατί προέχει η στήριξη της οικογενειών της Νέας Σμύρνης με κάθε δυνατό μέσο. Γι’ αυτό και καλούμε όλες τις δημοτικές παρατάξεις και όλους τους δημοτικούς συμβούλους να απορρίψουμε από κοινού τους τακτικισμούς της και να απαιτήσουμε την άμεση, έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την αγορά self testsκαι για τον δωρεάν έλεγχο των μαθητών της πόλης. Τώρα που είναι ανάγκη, και όχι σε ένα μήνα ή σε ένα χρόνο που βολεύει ορισμένους!  

Γενική Συνέλευση της Δημοτικής μας Κίνησης “Στροφή Νέας Σμύρνης” την Πέμπτη 16/12/21 και ώρα. 19:30

Σας καλούμε να συμμετάσχετε στη Γενική Συνέλευση της Δημοτικής μας Κίνησης “Στροφή Νέας Σμύρνης” την Πέμπτη 16/12/21 και ώρα. 19:30 η οποία θα γίνει διαδικτυακά μέσω zoom. 

Θέματα προς συζήτηση:

  • Ενημέρωση για τις δράσεις της κίνησης και της δημοτικής μας ομάδας για το 2021.
  • Παρουσίαση της υφιστάμενης κατάστασης και των πολιτικών συσχετισμών στο δημοτικό συμβούλιο.
  • Πολιτικός σχεδιασμός & προτεραιοποίηση δράσεων.
  • Ενίσχυση και περαιτέρω ενεργοποίηση των θεματικών ομάδων εργασίας της Στροφής.
  • Συμμετοχή σε εκδηλώσεις του φιλοζωικού κινήματος της πόλης μας& σε δράσεις αλληλεγγύης.
  • Εκπροσώπηση με αιρετά και λαϊκά μέλη της ‘Στροφής’ στη νέα θητεία των ΝΠΔΔ του Δήμου.
  • Οργάνωση λαχειοφόρου 2022 και κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας!

Η Γενική μας Συνέλευση αποτελεί το ανώτερο όργανο της κίνησης μας, καθώς προάγει τις δημοκρατικές διαδικασίες και ενισχύει την ενεργό δράση των μελών και φίλων της ‘Στροφής’  στο πεδίο!Σας περιμένουμε όλες και όλους!

Κατάθεση εναλλακτικής πρόταση προϋπολογισμού

Καταθέσαμε στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Νέας Σμύρνης την εναλλακτική μας πρόταση προϋπολογισμού για το 2022. Η Δημοτική Κίνηση ΣΤΡΟΦΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ είναι η πρώτη παράταξη στην ιστορία της πόλης μας που καταθέτει εναλλακτική πρόταση προϋπολογισμού (επί της εισήγησης της δημοτικής αρχής) προς έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο, στο έδαφος της απλής αναλογικής! Είμαστε περήφανοι που σε αυτόν αποτυπώνουμε ένα μεγάλο μέρος του πολιτικού μας σχεδίου. Ένα πολιτικό σχέδιο που έρχεται να συναντήσει τις ανάγκες των πολιτών της Νέας Σμύρνης στους τομείς της παιδείας, της κοινωνικής πολιτικής, της φιλοζωίας, του κτιριακού αποθέματος -σε όρους σχολικής στέγης- και των ελεύθερων χώρων που τόσο πολύ έχει ανάγκη η πυκνοκατοικημένη πόλη μας. Συνεπείς στο κοινωνικό συμβόλαιο που έχουμε συνάψει με τους πολίτες θα συνεχίζουμε να βρισκόμαστε στο πεδίο αναζητώντας και διεκδικώντας την πρωτοπορία!

Εκδήλωση στο Άλσος Νέας Σμύρνης.

Εκδήλωση στο Άλσος Νέας Σμύρνης.

“Ο παντοτινός άλλος” στα πλαίσια των συζητήσεων δημόσιας ιστορίας-δημόσιας πολιτικής, που οργανώνουμε. Μίλησαν για τους πρόσφυγες τότε και τώρα οι ακαδημαϊκοί Menelaos Haralabidis , Χάρης Αθανασιάδης, Νίκος Βαφέας και Δημήτρης Χριστόπουλος. Ήταν πολύ επιτυχημένη και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τον κύκλο συζητήσεων.

Εναρξη σχολικής χρονιάς

Σήμερα, στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, βρεθήκαμε δίπλα στους γονείς και τα παιδιά της πόλης μας! Αντιπροσωπεία της Στροφής, αποτελούμενη από τον επικεφαλής & δημοτικό σύμβουλο Θέμης Παυλόπουλος, τους δημοτικούς συμβούλους Άννα Κωνσταντινίδου, Μάριο Μουζάλα καθώς και μέλη της Δημοτικής μας Κίνησης, παραβρέθηκε στο 8ο & 9ο νηπιαγωγείο, συνομίλησε με τους γονείς και τους ευχήθηκε καλή εκπαιδευτική χρονιά. Μια χρονιά που στη Νέα Σμύρνη ξεκινά με ελλείψεις αιθουσών για τα προνήπια, προσωρινή στέγαση σε ΠΡΟΚΑΤ με ξύλινα χωρίσματα και πλήρη απουσία αύλειων & υποστηρικτικών χώρων. Η ανησυχία των γονέων για το θέμα αυτό υπήρξε έκδηλη καθώς και η απογοήτευσή τους. Από την πλευρά μας, τους διαβεβαιώσαμε ότι θα βρισκόμαστε δίπλα τους για να διεκδικήσουμε τις υποδομές που αξίζουν στα παιδιά τους και δεσμευτήκαμε ότι δεν θα σταματήσουμε μέχρι και το τελευταίο προνήπιο να έχει τις βέλτιστες συνθήκες εκπαίδευσης.

Εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής στη Νέα Σμύρνη – Βαριές οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής

👉

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς βρίσκει την πόλη μας ανέτοιμη ως προς την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και τη δημοτική αρχή να προσπαθεί αμήχανα να μπαλώσει τις βαρύτατες ευθύνες που της αναλογούν στο θέμα αυτό.

👉

Έτσι, με το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού, εκατοντάδες προνήπια θα στεγάζονται προσωρινά σε ΠΡΟΚΑΤ μέσα σε αύλειους χώρους γυμνασίων και λυκείων, ενώ την ίδια στιγμή πολλά από τα παιδιά αυτά θα στοιβάζονται σε αίθουσες πολλαπλών χρήσεων με… ξύλινα χωρίσματα. Αυτήν την υποδοχή επεφύλασσε ο Δήμος της Νέας Σμύρνης στα παιδιά του για φέτος και μάλιστα στην πρώτη τους επαφή με το σχολείο!

👉

Τι κι αν η Δημοτική Αρχή είχε 4 χρόνια καιρό να προετοιμαστεί; Τι κι αν γονείς και εκπαιδευτικοί μέσω των μαζικών τους φορέων εξέφραζαν την αγωνία τους για το ζήτημα αυτό; Τι κι αν η Δημοτική μας Κίνηση “Στροφή Νέας Σμύρνης” όλο το προηγούμενο διάστημα με παρεμβάσεις και επεξεργασμένες προτάσεις ζητούσε από τον Δήμαρχο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παιδείας να αναλάβουν δράση; Μάταια…

👉

Οι διαβεβαιώσεις τους, τα κρίσιμα χρόνια που προηγήθηκαν, για έγκαιρη προετοιμασία των υποδομών έρχονται σήμερα να διαψευστούν από τον ίδιο τον Δήμαρχο της πόλης που, σε προχθεσινή δημόσια δήλωσή του, παραδέχθηκε ότι ακόμα και οι προσωρινές εγκαταστάσεις υποδοχής των 180 νηπίων θα είναι έτοιμες 2 εβδομάδες μετά την επίσημη έναρξη της σχολικής περιόδου!

👉

Για εμάς στη Στροφή Νέας Σμύρνης το θέμα της εφαρμογής της Δίχρονης Προσχολικής Εκπαίδευσης είναι κορυφαίας σημασίας και αποτελεί πολιτική μας προτεραιότητα. Αυτός ήταν και ο λόγος που το καλοκαίρι του 2020 δώσαμε τη συγκατάθεσή μας στην ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ εγκατάσταση εννέα προκατασκευασμένων αιθουσών, που όμως θα πληρούσαν τις πιο αυστηρές προδιαγραφές υγιεινής κι ασφάλειας, θα στεγάζονταν σε ελεύθερα οικόπεδα, χωρίς να επιβαρύνονται ήδη υπάρχουσες και σε χρήση σχολικές υποδομές και ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει μετάβαση σε σταθερές αυτοτελείς κατασκευές, σε βάθος τριετίας.

👉

Παράλληλα, ζητήσαμε για το θέμα αυτό να συσταθεί διαπαραταξιακή επιτροπή στο Δήμο έτσι ώστε να επεξεργαστεί όλες τις δυνατότητες μετάβασης εντός του χρονικού πλαισίου. Αυτή η Επιτροπή συγκλήθηκε πριν από έναν χρόνο και συνεδρίασε μόνο μια φορά!Καλούμε ΑΜΕΣΑ τη Δημοτική Αρχή:

▶️

Να συγκαλέσει τη σχετική Διαπαραταξιακή Επιτροπή με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών και των γονέων.

▶️

Να αποκαλύψει όλες τις πτυχές της εγκατάστασης των προσωρινών κατασκευών και διαμόρφωσης των αύλειων και λοιπών υποστηρικτικών χώρων, δίνοντας το πραγματικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους.

▶️

Να εγγυηθεί τη μεταφορά των παιδιών, που βρίσκονται σε απόσταση άνω των πεντακοσίων μέτρων από τις προσωρινές εγκαταστάσεις, με κατάλληλα διαμορφωμένα μικρά λεωφορεία.

▶️

Να εξασφαλίσει σχολικούς τροχονόμους σε κάθε νηπιαγωγείο της πόλης μας, για τα παιδιά & τους γονείς που μεταβαίνουν πεζοί.

▶️

Να διασφαλίσει τις βέλτιστες συνθήκες σε όρους εκπαιδευτικού έργου, υγιεινής, ασφάλειας παιδιών & εκπαιδευτικών.

▶️

Να εγγυηθεί για την ανεύρεση και ανέγερση κατάλληλων σύγχρονων σχολικών αιθουσών το συντομότερο δυνατό…για να μη γίνουν τα κοντέινερ μόνιμα! Η Δημοτική μας Κίνηση “Στροφή Νέας Σμύρνης” θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά στους γονείς και εκπαιδευτικούς για να έχουν τα προνήπια της πόλης μας αυτό που δικαιούνται και τους αξίζει!

Ανακοίνωση Δημοτικής Κίνησης «Στροφή Νέας Σμύρνης»

📌

Οι κάτοικοι της Ν. Σμύρνης, με την πρωτοφανή συμμετοχή τους στην Συγκέντρωση – Πορεία διαμαρτυρίας , κατέθεσαν ένα αποφασιστικό ΟΧΙ, στα φαινόμενα αυθαιρεσίας και αυταρχισμού. Διατράνωσαν την πεποίθηση τους ότι αποτελεί Κοινό Δημοκρατικό Καθήκον η απόκρουση ενεργειών που προσβάλλουν την Δημοκρατία.Σε μία περίοδο που:• η απαξίωση του ΕΣΥ κινδυνεύει να το οδηγήσει σε κατάρρευση• η εργασιακή και οικονομική ανασφάλεια γιγαντώνονται• η Παιδεία διώκεται• οι Θεσμοί Διαφάνειας αντικαθίστανται με απευθείας αναθέσεις και διορισμούς των «ημετέρων»• τα δικαιώματα περιορίζονται και διώκονται• πέφτει το δημοκρατικό προσωπείο της κυβέρνησης και αποκαλύπτεται το εκδικητικό της πρόσωπο.O αυταρχισμός και η κρατική βία δεν αποτελούν πλέον μεμονωμένα περιστατικά αλλά συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης που στο όνομα της πανδημίας τρομοκρατεί και φιμώνει την κοινωνία.

▶

Η Στροφή Ν Σμύρνης, χαιρετίζει την αποφασιστική στάση των κατοίκων της πόλης μας. Την ίδια στιγμή, καταδικάζει απερίφραστα τα επεισόδια που προκλήθηκαν και τον τραυματισμό του αστυνομικού. Τέτοια επεισόδια αμαυρώνουν τις Δημοκρατικές – Μαζικές Κινητοποιήσεις και δίνουν άλλοθι στο χτίσιμο του αυταρχικού Κράτους. Είναι επίσης φανερό πως όσοι από την μεγαλειώδη διαμαρτυρία, προβάλλουν μόνο τον τραυματισμό του αστυνομικού, αντικειμενικά συνεισφέρουν στην εδραίωση πρακτικών ακραίας καταστολής και αστυνομικής βίας.

▶

Ο Δήμος Ν. Σμύρνης με την αρχική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου και τις δηλώσεις του Δημάρχου στα ΜΜΕ, που κινούνταν στη λογική “και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ”, επέλεξε να εξυπηρετήσει τις ισορροπίες των μικροπολιτικών του επιλογών και όχι να εκφράσει τη δίκαιη αγανάκτηση των Δημοτών του, αποφεύγοντας να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί.

‼

Η Στροφή Ν. Σμύρνης δίνει καθημερινά τη μάχη, μαζί με όλους τους δημοκρατικούς πολίτες για τη διασφάλιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων και την επίλυση των προβλημάτων της πόλης μας.

‼

Σήμερα αποτελεί θέμα ευθύνης για όλους τους Θεσμικούς Φορείς αλλά και τους πολίτες , να διασφαλίσουμε ότι φαινόμενα Αυθαιρεσίας και Κατάχρησης Εξουσίας δεν είναι ανεκτά σε μια Δημοκρατική Πολιτεία.

▶

Στο πλαίσιο αυτό καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει τα ακόλουθα:• Αποδοκιμασία και απόσυρση της ανακοίνωσης του γραφείου τύπου του δήμου• Απερίφραστη καταδίκη της αστυνομικής βίας που παρανόμως ασκήθηκε στην πόλη μας• Απαίτηση αυστηρής τιμωρίας των υπευθύνων αστυνομικών και της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας που έδωσε εντολή για τις παράνομες ενέργειες• Απαίτηση από την κυβέρνηση για άμεση αποκατάσταση και αποζημίωση των θυμάτων (αστική ευθύνη και ηθική βλάβη)• Απαίτηση απόσυρσης κάθε τυχόν δίωξης προς τους συλληφθέντες• Νομική κάλυψη και παράσταση υπέρ των θυμάτων της επίθεσης απέναντι σε τυχόν διώξεις αλλά και για την άσκηση μηνύσεων κατά των παρανομούντων αστυνομικών• Κάθε άλλη πρόσφορη ενέργεια που θα προκύψει στη συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου

Διάβημα διαμαρτυρίας Δημοτικής Κίνησης «Στροφή Νέας Σμύρνης»

Σήμερα, Κυριακή 7/3, στην πλατεία της Νέας Σμύρνης με το πρόσχημα των ελέγχων για μετακινήσεις και μάσκες, αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε τραμπουκισμούς και βιαιοπραγίες σε συμπολίτες μας οικογενειάρχες και νέους ανθρώπους που έκαναν τον περίπατό τους, μπροστά στα έκπληκτα μάτια ηλικιωμένων και μικρών παιδιών.

‼

Καταδικάζουμε απερίφραστα το όργιο αστυνομικής αυθαιρεσίας σε βάρος αθώων πολιτών.

‼

Απορρίπτουμε την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, που αποφεύγει να πάρει θέση και να στηρίξει τους συμπολίτες μας, θύματα της βίας, και μάλιστα την ώρα που κάποιοι βρίσκονται χτυπημένοι ή τυλιγμένοι σε μια κόλλα χαρτί στη ΓΑΔΑ.

‼

Ζητάμε από τη Δημοτική αρχή, μέσα στη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας που βιώνουμε όλοι μας, να αναλάβει πρωτοβουλία και να θωρακίσει την προστασία και ασφάλεια των δημοτών μακριά από αστυνομοκρατικές μεθόδους καταστολής που δεν ταιριάζουν στην ειρηνική ιστορία της πόλης μας.

‼

Ζητάμε άμεσα τη σύγκληση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου για το θέμα.