Βιογραφικό Παναγιώτη Πάντου

Sharing is caring!

Παναγιώτης Πάντος
Παναγιώτης Πάντος

Ο Παναγιώτης Πάντος γεννήθηκε το 1976 και μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη. Σπούδασε χημεία και στη συνέχεια πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σήμερα είναι υποψήφιος διδάκτορας σε ζητήματα τοπικής ανάπτυξης και αλληλέγγυας οικονομίας. Εργάζεται ως επιμελητής βιβλίων και ως διορθωτής σε εφημερίδες και περιοδικά.

Στα φοιτητικά του χρόνια εντάχθηκε στη Νεολαία Συνασπισμού και στη συνέχεια στον ΣΥΡΙΖΑ. Το 2006 ήταν συντονιστής της προεκλογικής εκστρατείας της «Ανοιχτής Πόλης» για τις δημοτικές εκλογές της Αθήνας, ενώ την περίοδο 2008-2009 ήταν συν-διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μέλος της Γραμματείας του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς, στο πλαίσιο του οποίου έχει ασχοληθεί με τον Συμμετοχικό Προϋπολογισμό και τις δομές άμεσης δημοκρατίας.

Το 2010 ήταν υποψήφιος δήμαρχος και διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος. Το 2012 παραχώρησε τη θέση του στην επόμενη υποψήφια του συνδυασμού, στο πλαίσιο των συλλογικών αποφάσεων της ΣΤΡΟΦΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ για εναλλαγή των εκπροσώπων της στο δημοτικό συμβούλιο. Συμμετέχει ενεργά σε κοινωνικά κινήματα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για θέματα εκπαίδευσης, περιβάλλοντος και δικαιωμάτων.