Εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής στη Νέα Σμύρνη – Βαριές οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής

Sharing is caring!

👉

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς βρίσκει την πόλη μας ανέτοιμη ως προς την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και τη δημοτική αρχή να προσπαθεί αμήχανα να μπαλώσει τις βαρύτατες ευθύνες που της αναλογούν στο θέμα αυτό.

👉

Έτσι, με το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού, εκατοντάδες προνήπια θα στεγάζονται προσωρινά σε ΠΡΟΚΑΤ μέσα σε αύλειους χώρους γυμνασίων και λυκείων, ενώ την ίδια στιγμή πολλά από τα παιδιά αυτά θα στοιβάζονται σε αίθουσες πολλαπλών χρήσεων με… ξύλινα χωρίσματα. Αυτήν την υποδοχή επεφύλασσε ο Δήμος της Νέας Σμύρνης στα παιδιά του για φέτος και μάλιστα στην πρώτη τους επαφή με το σχολείο!

👉

Τι κι αν η Δημοτική Αρχή είχε 4 χρόνια καιρό να προετοιμαστεί; Τι κι αν γονείς και εκπαιδευτικοί μέσω των μαζικών τους φορέων εξέφραζαν την αγωνία τους για το ζήτημα αυτό; Τι κι αν η Δημοτική μας Κίνηση “Στροφή Νέας Σμύρνης” όλο το προηγούμενο διάστημα με παρεμβάσεις και επεξεργασμένες προτάσεις ζητούσε από τον Δήμαρχο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παιδείας να αναλάβουν δράση; Μάταια…

👉

Οι διαβεβαιώσεις τους, τα κρίσιμα χρόνια που προηγήθηκαν, για έγκαιρη προετοιμασία των υποδομών έρχονται σήμερα να διαψευστούν από τον ίδιο τον Δήμαρχο της πόλης που, σε προχθεσινή δημόσια δήλωσή του, παραδέχθηκε ότι ακόμα και οι προσωρινές εγκαταστάσεις υποδοχής των 180 νηπίων θα είναι έτοιμες 2 εβδομάδες μετά την επίσημη έναρξη της σχολικής περιόδου!

👉

Για εμάς στη Στροφή Νέας Σμύρνης το θέμα της εφαρμογής της Δίχρονης Προσχολικής Εκπαίδευσης είναι κορυφαίας σημασίας και αποτελεί πολιτική μας προτεραιότητα. Αυτός ήταν και ο λόγος που το καλοκαίρι του 2020 δώσαμε τη συγκατάθεσή μας στην ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ εγκατάσταση εννέα προκατασκευασμένων αιθουσών, που όμως θα πληρούσαν τις πιο αυστηρές προδιαγραφές υγιεινής κι ασφάλειας, θα στεγάζονταν σε ελεύθερα οικόπεδα, χωρίς να επιβαρύνονται ήδη υπάρχουσες και σε χρήση σχολικές υποδομές και ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει μετάβαση σε σταθερές αυτοτελείς κατασκευές, σε βάθος τριετίας.

👉

Παράλληλα, ζητήσαμε για το θέμα αυτό να συσταθεί διαπαραταξιακή επιτροπή στο Δήμο έτσι ώστε να επεξεργαστεί όλες τις δυνατότητες μετάβασης εντός του χρονικού πλαισίου. Αυτή η Επιτροπή συγκλήθηκε πριν από έναν χρόνο και συνεδρίασε μόνο μια φορά!Καλούμε ΑΜΕΣΑ τη Δημοτική Αρχή:

▶️

Να συγκαλέσει τη σχετική Διαπαραταξιακή Επιτροπή με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών και των γονέων.

▶️

Να αποκαλύψει όλες τις πτυχές της εγκατάστασης των προσωρινών κατασκευών και διαμόρφωσης των αύλειων και λοιπών υποστηρικτικών χώρων, δίνοντας το πραγματικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους.

▶️

Να εγγυηθεί τη μεταφορά των παιδιών, που βρίσκονται σε απόσταση άνω των πεντακοσίων μέτρων από τις προσωρινές εγκαταστάσεις, με κατάλληλα διαμορφωμένα μικρά λεωφορεία.

▶️

Να εξασφαλίσει σχολικούς τροχονόμους σε κάθε νηπιαγωγείο της πόλης μας, για τα παιδιά & τους γονείς που μεταβαίνουν πεζοί.

▶️

Να διασφαλίσει τις βέλτιστες συνθήκες σε όρους εκπαιδευτικού έργου, υγιεινής, ασφάλειας παιδιών & εκπαιδευτικών.

▶️

Να εγγυηθεί για την ανεύρεση και ανέγερση κατάλληλων σύγχρονων σχολικών αιθουσών το συντομότερο δυνατό…για να μη γίνουν τα κοντέινερ μόνιμα! Η Δημοτική μας Κίνηση “Στροφή Νέας Σμύρνης” θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά στους γονείς και εκπαιδευτικούς για να έχουν τα προνήπια της πόλης μας αυτό που δικαιούνται και τους αξίζει!