Μεταστέγαση που δεσμεύει το Δήμο χωρίς να δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα του Δημαρχείου

Sharing is caring!

Υπογράφηκε χθες μεταξύ του Δήμου Νέας Σμύρνης και του ιδιοκτήτη του ακινήτου επί της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης 2 & Συγγρού (κτίριο Μινέττα) η σύμβαση ενοικίου 3 ορόφων του εν λόγω κτιρίου, προκειμένου να μεταστεγαστούν διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου.

Η Δημοτική Αρχή εκμεταλλευόμενη το ισχύον καθεστώς, που αναθέτει τέτοιου είδους συμβάσεις στην Οικονομική Επιτροπή & όχι στο Δημοτικό Συμβούλιο, προχώρησε σε αυτή την συμφωνία χωρίς να έχει την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επιπλέον, υπέγραψε μια σύμβαση που δεσμεύει το Δήμο και για την επόμενη δημοτική θητεία, επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό, σε βάθος πενταετίας, κατά περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ περισσότερα από όσα δαπανούσε μέχρι πρότινος.

Πριν περίπου ένα χρόνο η Δημοτική μας Κίνηση, με τη συναίνεση όλων των δυνάμεων της αντιπολίτευσης, έφερε το θέμα αυτό ως έκτακτο στο Δημοτικό Συμβούλιο με στόχο να αναδειχθούν οι επιμέρους πτυχές της σύμβασης καθώς και οι προθέσεις της Δημοτικής Αρχής.

Σε εκείνη τη συζήτηση η ενημέρωση που λάβαμε υπήρξε πλημμελής, αποκαλύπτοντας την προχειρότητα στο σχεδιασμό και την απουσία βούλησης της Δημοτικής Αρχής να δώσει λύση στο θέμα της μεταστέγασης των υπηρεσιών του Δήμου μας με τρόπο ολιστικό.

Είναι φανερό ότι η Δημοτική Αρχή, χωρίς καμιά διάθεση αυτοκριτικής, συνεχίζει την πολιτική των εμβαλωματικών λύσεων, όπως άλλωστε έκανε και στην περίπτωση της αγοράς του κινηματογράφου ‘’Άτταλος” προφασιζόμενη τη δημιουργία πολιτιστικού κέντρου σε υπόγειο… Το πρόβλημα της στέγασης των υπηρεσιών του Δήμου είναι πραγματικό και το γεγονός ότι η πόλη μας στερείται ενός κτιρίου αντάξιου της ιστορίας της αποτελεί ευθύνη της Δημοτικής Αρχής που διοικεί από το 1998 και ουδέποτε χάραξε πολιτική γης.

Η Στροφή Νέας Σμύρνης, διαχρονικά, υποστηρίζει τη λύση ενός ιδιόκτητου κτιρίου για τη στέγαση του συνόλου των δημοτικών υπηρεσιών της πόλης. Ενός κτιρίου που θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις ασφάλειας, παρέχοντας τις βέλτιστες συνθήκες εργασίας στους εργαζόμενους στο Δήμο καθώς και εξυπηρέτησης των πολιτών. Λύσεις προς την κατεύθυνση αυτή είναι δυνατόν να εξευρεθούν αρκεί να υπάρχει συνεννόηση όλων των πολιτικών δυνάμεων της πόλης, όραμα και διαφάνεια στην λήψη των αποφάσεων.