Νέες ελλείψεις και κίνδυνοι αποκαλύπτονται για το νέο κλειστό γυμναστήριο της Αρτάκης

Sharing is caring!

Το κλειστό της οδού Αρτάκης κατεδαφίστηκε, αλλά στην θέση του υπάρχουν μόνο μπάζα. Εδώ και 3 μήνες δεν σημειώνεται καμία απολύτως κατασκευαστική εργασία για την ανέγερση του νέου γηπέδου, δημιουργώντας σοβαρά ερωτήματα για το μέλλον.

Επιπρόσθετα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 1ης Οκτωβρίου, με αφορμή μια πρόσθετη δαπάνη για τη μελέτη, αναφέρθηκαν κάποια ιδιαίτερα ανησυχητικά στοιχεία από τον δήμαρχο.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε ότι κτίριο της μελέτης ήταν κατά 30 εκατοστά μεγαλύτερο από το επιτρεπόμενο, καθώς και ότι δεν έχει εκπονηθεί η μελέτη εφαρμογής. Και τα δυο αυτά δεδομένα καταδεικνύουν την άκρως προβληματική διαδικασία που έχει ξεκινήσει από τον κ. Κουτελάκη και έχει συνεχίσει ο κ. Τζουλάκης: Αρχικά εκπονήθηκε και εγκρίθηκε η μελέτη ενός κτιρίου χωρίς καν να την έχει παραγγείλει το δημοτικό συμβούλιο και στη συνέχεια δημοπρατήθηκε ένα έργο το οποίο δεν είναι συμβατό με τη ρυμοτομία και για το οποίο δεν έχουν καθοριστεί όλα τα υλικά και τα στοιχεία που το απαρτίζουν!

Τα παραπάνω μας θορυβούν ιδιαίτερα, καθώς πλέον δεν αποτελούν μόνο πολιτικό καπέλωμα του δημοτικού συμβουλίου (που είναι αμφίβολο αν θα ενέκρινε το έργο το 2014 αν γνώριζε όλες τις παραμέτρους), αλλά ανοίγουν διάπλατα τον δρόμο στον εργολάβο να διεκδικήσει και να λάβει σημαντικές οικονομικές ρήτρες, ικανές να τινάξουν στον αέρα το έργο με κίνδυνο να μείνει η πόλη μας χωρίς κλειστό γήπεδο.

Η Στροφή Νέας Σμύρνης είχε έγκαιρα προειδοποιήσει για τα λάθη, τις αστοχίες, την υπερδιαστασιολόγηση και τις σπατάλες του έργου και είχαμε προτείνει ρεαλιστικές και οικονομικότερες λύσεις που βελτίωναν πολύ περισσότερο τις αθλητικές υποδομές της πόλης. Σήμερα λοιπόν, που αποδεικνύεται για πολλοστή φορά η προχειρότητα του έργου, περιμένουμε από τον Δήμο μια ειλικρινή και πλήρη ενημέρωση:

  • Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το έργο.
  • Για τις ελλείψεις της μελέτης και τις προσαρμογές που απαιτούνται.
  • Για τις επιπλέον δαπάνες που θα απαιτηθούν (συμπληρωματικές μελέτες και εργασίες, εξοπλισμός κ.λπ.) και τον προβλεπόμενο τρόπο κάλυψής τους.
  • Για την κατανομή του γηπέδου στις υφιστάμενες τοπικές ομάδες, με δεδομένο ότι σημαντικό μέρος του χρόνου οφείλει, (με βάση τη συμφωνία με την Περιφέρεια) να διατεθεί για την προπόνηση ομάδων ΑΜΕΑ.
  • Για τον σχεδιασμό του δήμου μαζί με τα αθλητικά σωματεία για τη δημιουργία και στήριξη τοπικών ομάδων ΑΜΕΑ.
  • Για τον τρόπο χρήσης του γκαράζ.