Ανοιχτά σχολεία, με ασφάλεια για τα παιδιά και τους δασκάλους μας. 

Sharing is caring!

 Η Στροφή δίπλα στην κοινωνία-μαζί με την κοινωνία. 

Ομόφωνα υιοθετήθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο οι προτάσεις, που αφορούν τη λήψη μέτρων για την επιδημιολογική επιτήρηση στη σχολική κοινότητα, οι οποίες κατατέθηκαν από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης με πρωτοβουλία της δημοτικής μας παράταξης «Στροφή Νέας Σμύρνης». 

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε: 

– η δημιουργία σταθερού κέντρου στα Δημοτικά Ιατρεία της πόλης για τη διενέργεια ελέγχου με rapid test για όλους τους μαθητές της πόλης, τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό καθαριότητας, που έρχονται σε επαφή με κρούσμα στις σχολικές τάξεις (μετά από επίδειξη της βεβαίωσης που παρέχεται από τη διεύθυνση του σχολείου) 

– ο εφοδιασμός όλων των σχολείων με μάσκες υψηλής προστασίας.  

Μια απόφαση που -έστω και με καθυστέρηση- έρχεται να ανακουφίσει οικονομικά εκατοντάδες οικογένειες της πόλης που επωμίζονται καθημερινά πλέον ένα οικονομικό κόστος καθόλου ασήμαντο, ειδικά αυτή την περίοδο έξαρσης των κρουσμάτων της μετάλλαξης Όμικρον. 

Τη στιγμή που η κυβέρνηση μετακυλίει το μεγαλύτερο οικονομικό βάρος στους πολίτες, αφήνοντας ανεξέλεγκτη την υγειονομική επιτήρηση στην κοινότητα και χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς στα σχολεία απροστάτευτους, οφείλουμε ως πόλη να δράσουμε συλλογικά και οργανωμένα. Γιατί θεωρούμε αυτονόητη υποχρέωσή μας να αγκαλιάσουμε τη σχολική κοινότητα και να τη στηρίξουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο. 

Για εμάς στη Δημοτική Κίνηση «Στροφή Νέας Σμύρνης», το δικαίωμα σε ανοιχτά, αλλά ασφαλή και λειτουργικά σχολεία, για τα παιδιά και τους δασκάλους μας είναι αδιαπραγμάτευτο. Στην κατεύθυνση αυτή, θα συνεχίσουμε να δίνουμε καθημερινά τη μάχη μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, διεκδικώντας καλύτερη ποιότητα ζωής και το μέγιστο ανταποδοτικό όφελος για τους συμπολίτες μας.