Ψήφισμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Sharing is caring!

📌Μετά από πρόταση της Δημοτική Κίνηση ΣΤΡΟΦΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης ψήφισμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

▶️Αύριο παύει να ισχύει το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας, με ό,τι αυτό σημαίνει για χιλιάδες δανειολήπτες και τις οικογένειές τους.

▶️Όταν μάλιστα όλοι οι πολίτες καλούνται λόγω των μέτρων να μένουν σπίτι, ξαφνικά προκύπτει ζήτημα άρσης της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

▶️Δεν είναι δυνατόν Να προχωρήσει ένα τέτοιο αντικοινωνικό μέτρο σε μία χώρα που επί χρόνια σχεδόν ο ένας στους τρεις πολίτες ήταν άνεργος και χωρίς εισοδήματα, ενώ δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρέθηκαν σε αδιέξοδο, λόγω των σκληρών μνημονιακών πολιτικών λιτότητας.

▶️Πολύ περισσότερο σήμερα, όταν λόγω και της πανδημίας του κορωνοϊού οι δείκτες της ανεργίας ανεβαίνουν, με τις εκατοντάδες χιλιάδες νέες απολύσεις , τα νέα ρολά στα καταστήματα σε όλες τις τοπικές κοινωνίες αλλά και στην πόλη μας, με τους υποαπασχολούμενους, αλλά και με εργαζόμενους που παίρνουν ψίχουλα αντί κανονικού μισθού, η Κυβέρνηση να προχωράει σε τέτοιου είδους επιλογές.

❗️Το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ καλεί την Κυβέρνηση:

✅Να μην προχωρήσει στην άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας

✅Να παραταθεί η προστασία τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους

✅Να επεξεργαστεί άμεσα ένα συνεκτικό πρόγραμμα που θα αφορά στην αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους, που θα περιλαμβάνει και την προστασία της πρώτης κατοικίας.