Με θάρρος και αποφασιστικότητα λέμε ΟΧΙ

Sharing is caring!

Τους τελευταίους πέντε μήνες ζούμε, για πρώτη φορά, τη σκληρή διαπραγμάτευση της Ελλάδας, απέναντι στην αλαζονεία των δανειστών, την προπαγάνδα, την υποκρισία τους, το μίσος τους για κάθε θεσμό προστασίας των αδυνάτων, την επιμονή τους στην πιο σκληρή νεοφιλελεύθερη λιτότητα.

Για μας, που έχουμε διαμορφώσει τη συνείδησή μας και τη λειτουργία μας μέσα από τις εμπειρίες των πλατειών και της άμεσης δημοκρατίας, η προκήρυξη δημοψηφίσματος αποτελεί μια ορθή και αναγκαία επιλογή. Για πρώτη φορά καλούμαστε να αποφασίσουμε οι ίδιοι για τη ζωή και το μέλλον μας!

Δεν μας εκπλήσσει που κάποιοι αναφέρονται στη δημοκρατική έκφραση των πολιτών ως «πραξικόπημα». Είναι οι ίδιοι που αρνούνται καθημερινά τη διαφάνεια και τη συμμετοχή των πολιτών στα κοινά. Οι ίδιοι που υποστηρίζουν ότι πρέπει να έχουμε λόγο μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια (και πολύ μας είναι). Οι ίδιοι που δημιουργούν κλίμα έντασης και διχασμού όποτε προτείνεται να συνεισφέρουν από τα κέρδη τους (και όχι από το υστέρημά τους) οι επιχειρήσεις και οι πλούσιοι.

Για μας όμως πεμπτουσία της δημοκρατίας είναι να ζητείται και να ακούγεται η γνώμη των πολιτών. Χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Σήμερα βρισκόμαστε σε μια οριακή στιγμή, δυστυχώς προδιαγεγραμμένη από την εποχή του πρώτου μνημονίου. Γιατί οι υποστηρικτές του εγκλώβισαν την Ελλάδα σε ένα μη βιώσιμο χρέος και σε ένα καθοδικό σπιράλ από το οποίο δεν μπορεί να βγει ατσαλάκωτη.

Καλούμε λοιπόν τους συμπολίτες μας να ψηφίσουν την Κυριακή με καθαρό νου και ενσυνείδητα, όποια κι αν είναι η τελική τους επιλογή. Να υπερβούν την προπαγάνδα και να απομονώσουν κάθε προσπάθεια δαιμονοποίησης της αντίπαλης άποψης. Να υπερασπιστούν το δικαίωμα όλων μας να αποφασίζουμε για τις ζωές μας.

Η ΣΤΡΟΦΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ μπροστά στο δίλημμα της Κυριακής παίρνει καθαρή θέση. Λέμε ΟΧΙ στη συνεχιζόμενη λιτότητα, ΟΧΙ στην εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας, ΟΧΙ σε κάθε σχέδιο που κρατάει τη χώρα εγκλωβισμένη στην κρίση.

Για μας η Ευρώπη δεν αρκεί να είναι μια σημαία στα διαβατήρια και στις ταμπέλες των μεγάλων έργων. Πρέπει να είναι ένας χώρος κοινωνικής αλληλεγγύης, ισορροπημένης ανάπτυξης, διαρκούς μείωσης των κοινωνικών ανισοτήτων, συμμετοχής των πολιτών.

Με το ΟΧΙ μας δηλώνουμε ότι τέτοια Ελλάδα και τέτοια Ευρώπη θέλουμε. Και τις διεκδικούμε με θάρρος και αποφασιστικότητα!