Πολιτισμός και αθλητισμός για μια πιο όμορφη ζωή

Sharing is caring!

Είμαστε η γενιά που ζει και ωριμάζει μέσα στο έδαφος της κρίσης, καμιά πτυχή της ζωής μας δεν έχει μείνει ανεπηρέαστη. Είμαστε νέοι και νέες που μέσα σε αυτή την κρίση του πολιτικού συστήματος προσπαθούμε να αντισταθούμε. Αναμφίβολα τόσο ο πολιτισμός όσο και ο αθλητισμός είναι τα ‘’όπλα’’ μας ενάντια στις δυσμενείς συνθήκες που μας ανάγκασαν να ζούμε.

Καθημερινά βιώνουμε αποκλεισμούς στον ελεύθερο χρόνο μας λόγω έλλειψης κοινωνικών χώρων και η πρόσβασή μας στα πολιτιστικά αγαθά είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Δυστυχώς ως τώρα η δημοτική αρχή Τζουλάκη – Κουτελάκη δεν συμμετείχε σε καμιά διαδικασία συναπόφασης με τους κατοίκους της πόλης για ζητήματα όπως ο αθλητισμός και ο πολιτισμός. 

Είμαστε νέοι και νέες που ζούμε, δραστηριοποιούμαστε και αγαπάμε τη Νέα Σμύρνη. Αναζητούμε και θέλουμε να χτίσουμε τη καθημερινότητά μας διαφορετικά. Μέσα από συλλογικές πρακτικές που να εμπνέουν και να κινητοποιούν τους νέους ανθρώπους, προτάσσουμε ένα συλλογικό αντιπαράδειγμα διεκδικώντας μια διαφορετική και πιο όμορφη ζωή.

Ο αθλητισμός για τον άνθρωπο και όχι για τα κέρδη.

 

Για μας ο αθλητισμός αποτελεί κοινωνικό αγαθό. Στο κέντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται ο αθλούμενος και ο αθλητής.

Μέσα από την θεσμοθέτηση διαδικασιών διαβούλευσης της δημοτικής αρχής με τους αθλητικούς συλλόγους της πόλης και αξιοποιώντας ελεύθερους χώρους που είναι χαρακτηρισμένοι ως χώροι άθλησης στηρίζουμε και προωθούμε το δικαίωμα όλων των κοινωνικών ομάδων στην άθληση και την ενίσχυση ερασιτεχνικού σωματειακού αθλητισμού.

Προχωράμε σε κατάρτιση προγραμμάτων άθλησης που να απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές και κοινωνικές ομάδες, τα ΑΜΕΑ και εστιάζουμε στη μέριμνα εξάλειψης διακρίσεων φυλής, φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού.

 

Ο πολιτισμός ως μέσο έκφρασης και δημιουργίας για όλους.

Είμαστε νέοι και νέες που έχουμε αποθέματα πείσματος και ενέργειας, ανησυχίες και φαντασία. Αγαπάμε τον κινηματογράφο, το θέατρο, τις συναυλίες και επιλέγουμε να ζωντανέψει ξανά η γειτονιά μας, να γίνει κέντρο δημιουργίας και πολιτισμού. Δεν έχουμε ανάγκη απο υπερκοστολογημένες εκδηλώσεις απο τις οποίες να απουσιάζει η καλλιτεχνική δημιουργία.

Χρειαζόμαστε ένα δήμο που να στηρίζει και να ενθαρρύνει την καλλιτεχνική δημιουργία των νέων με την δημιουργία πολιτιστικών στεκιών και χώρων καλλιτεχνικής δραστηριότητας ανά γειτονιά με σκοπό στο τέλος κάθε χρονιάς την διεξαγωγή ενός νεανικού και καλλιτεχνικού φεστιβάλ υπό την αιγίδα του δήμου μας.

Ανοίγουμε το Γαλαξία στις συλλογικότητες της πόλης έτσι ώστε τουλάχιστον οι μισές εκδηλώσεις και δράσεις να υλοποιούνται από τοπικούς συλλόγους και ομάδες, στηρίζουμε την δημιουργία κινηματογραφικής λέσχης, αξιοποιούμε τους δημοτικούς κινηματογράφους της γειτονιάς και με μείωση της τιμής του εισιτηρίου για να είναι εύκολη η πρόσβαση σε όλους, προβάλλουμε ένα μοντέλο εναλλακτικού πολιτισμού με ελληνικές κινηματογραφικές παραγωγές νέων καλλιτεχνών.

Έχουμε ανάγκη να προσφέρουμε, να επικοινωνήσουμε και να συναντηθούμε όλοι μαζί για να αλλάξουμε την πόλη αλλά και τη ζωή μας.

Επιλογή μας είναι να ‘’ανοίξουμε’’ χώρους γνώσης και πολιτισμού σε συνεννόηση με φορείς και μέσα για την άνθιση της ‘’από τα κάτω’’ πολιτιστικής δημιουργίας.

 

Στις 18 Μάη ψηφίζουμε – στηρίζουμε Στρόφή Νέας Σμύρνης

Είμαστε η γενιά που θέλει να αλλάξει τα πράγματα. Μπορούμε να ζήσουμε αλλιώς και θα το πετύχουμε. Στις δημοτικές εκλογές που έρχονται στηρίζουμε την ΣΤΡΟΦΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ και τον Παναγιώτη Πάντο. Επιλέγουμε να κάνουμε μια Αριστερή στροφή για μια διαφορετική Νέα Σμύρνη όπου όλοι μαζί θα αποτελέσουμε ζωντανές δυνάμεις δημιουργίας και αντίστασης μέσα στην κρίση.

‘’Την άνοιξη αν δε τη βρείς τη φτιάχνεις’’. Εμείς την κουβαλάμε μέσα μας και οργανώνουμε την ‘’άνοιξη της εποχής μας’’.

 

Βαμβουρέλλης Θεόφραστος (μέλος Στροφής)

Σταμπούλογλου Ιπποκράτης (μέλος και υποψήφιος Στροφης)

Τοκατλή Φλωρεντία (μέλος Στροφής)