Αυτό το Μάη… παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας!

Sharing is caring!

Αυτό το Μάη… παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας!
(Κείμενο Νέων της Δημοτικής Κίνησης Στροφή Νέας Σμύρνης)

Ποιοί είμαστε;

Untitled1Είμαστε νέοι και νέες που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε στη Νέα Σμύρνη. Ανήκουμε στη γενιά που, αρχικά, αποκάλεσαν «γενιά των 700 ευρώ». Στη συνέχεια, μειώθηκαν τα ευρώ και τελικά σταμάτησε το μέτρημα… Ωριμάσαμε ηλικιακά και πολιτικά μέσα στην κρίση. Ζήσαμε τη συστηματική ισοπέδωση των δημοκρατικών και εργασιακών μας δικαιωμάτων. Παρακολουθήσαμε την επισφάλεια να αυξάνεται, την ανεργία των νέων να εκτοξεύεται και τους φίλους μας να μεταναστεύουν. Οργισμένοι είδαμε τους νεοναζί να μπαίνουν στη Βουλή και με την ανοχή της κυβέρνησης, να απειλούν, να αποθρασύνονται, να δολοφονούν.

Παράλληλα με όλα αυτά, όσοι μας έφεραν μέχρι εδώ, προσπάθησαν να μας πείσουν ότι όλοι μαζί τα φάγαμε και πως όλοι είναι ίδιοι. Θέλησαν να μας οδηγήσουν στην αποχή, στον ατομικό δρόμο, στην αδράνεια και την παραίτηση.

Δεν θα τους κάνουμε αυτή τη χάρη! Επιλέξαμε να αντισταθούμε! Συμμετείχαμε σε όλες τις κινητοποιήσεις και τους κοινωνικούς αγώνες των τελευταίων ετών, ενάντια στις πολιτικές λιτότητας. Ξέρουμε πολύ καλά πως ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός και αναγκαίος. Θα τον οικοδομήσουμε, βασισμένοι στις δικές μας δυνάμεις και στη δημιουργικότητά μας, μαζί με τον κόσμο της εργασίας, τους ανέργους και τη νεολαία. Βρεθήκαμε στις ομάδες των γειτονιών, στις συνελεύσεις και στις δομές αλληλέγγυας οικονομίας και αποφασίσαμε πως θέλουμε να πάρουμε τις ζωές στα χέρια μας! Να κάνουμε Αριστερή Στροφή και να αλλάξουμε το δήμο μας, την περιφέρεια, τη χώρα!

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι βαθιά πολιτικές.

Δεν χρειαζόμαστε άλλους διαχειριστές μνημονιακών πολιτικών. Η δημοτική αρχή Τζουλάκη – Κουτελάκη δεν προχώρησε ποτέ σε ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό αντιμετώπισης της κρίσης, αντίθετα, έκανε έργα βιτρίνας (πλατεία Χρ. Σμύρνης). Αυτό είναι φανερό παντού γύρω μας στη Ν. Σμύρνη, στα κλειστά καταστήματα στις γειτονιές, στην ανεπάρκεια κοινωνικών δομών και σχολικής στέγης και στις ελαστικές σχέσεις εργασίας των δημοτικών υπαλλήλων.

Υπάρχει, όμως, μία άλλη Νέα Σμύρνη · αυτή των συλλόγων, του κινήματος χωρίς μεσάζοντες, της συμμετοχής, της αλληλεγγύης (Κ.Ι.Φ.Α). Αυτούς τους πληττόμενους και ενεργούς πολίτες επιδιώκει να εκφράσει η Στροφή Ν. Σμύρνης και ο υποψήφιος Δήμαρχος Παναγιώτης Πάντος, με σεβασμό στις διακριτές ιδέες και απόψεις του καθενός.

Untitled2Κάνουμε το δήμο μας πυρήνα αντίστασης. Οραματιζόμαστε ένα δήμο δημοκρατικό, αλληλέγγυο, για τις ανάγκες των πολλών. Θεσμοθετούμε συμμετοχικούς προϋπολογισμούς και δημοψηφίσματα για θέματα της τοπικής κοινωνίας. Βάζουμε σε πρώτο πλάνο την προστασία του περιβάλλοντος, τους ελεύθερους δημοσίους χώρους και το μαζικό αθλητισμό. Διαμορφώνουμε μια ανοιχτή πόλη που δεν αποκλείει κανέναν πολίτη (διασφάλιση πρόσβασης Α.Μ.Ε.Α σε δημόσιους χώρους και κτίρια). Δημιουργούμε και στηρίζουμε ουσιαστικά δομές αλληλεγγύης, όχι με όρους ελεημοσύνης, αλλά με όρους συμμετοχής.

Έτσι κι αλλιώς, αυτός είναι ο ρόλος της Αριστεράς. Να είναι χρήσιμη στην κοινωνία, να ενώνει, υπερβαίνοντας τον εαυτό της, να κινητοποιεί και να αξιοποιεί τις δυνατότητες όλων των πολιτών. Να έχει κινηματικές δράσεις, όραμα και προγραμματικό πλαίσιο, δίνοντας λύση στα προβλήματα του σήμερα. Να φέρνει νέο ήθος στην άσκηση πολιτικής! Όλες αυτές οι μεγάλες κοινωνικές αλλαγές μπορούν και πρέπει να ξεκινήσουν από τις γειτονιές μας, από το δήμο μας.

Ψηφίζουμε-Στηρίζουμε Στροφή Νέας Σμύρνης

Για όλους αυτούς τους λόγους, αποφασίσαμε να συμμετέχουμε ενεργά στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές με τη Στροφή, για να αλλάξουμε τη Νέα Σμύρνη. Γιατί, πιστεύουμε, πως η πολιτική δεν είναι ζήτημα των ειδικών, αλλά αφορά άμεσα τον καθένα μας.

Στις 18 Μάη δε ψηφίζουμε τους γνωστούς και τους φίλους μας. Ψηφίζουμε για τη Νέα Σμύρνη και τη ζωή μας. Διαλέγουμε ζωή και όχι απλά επιβίωση.

Φέρνουμε την Αριστερά στο προσκήνιο και αλλάζουμε το δήμο, την περιφέρεια, τη χώρα!

Νεολαίοι Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Στροφής Νέας Σμύρνης :

Βενετσάνος Βασίλης

Δημητράτου Άννα

Ηλιόπουλος Αλέξανδρος

Καραγεώργου Εύα

Κουρουζίδου Αγγελική

Παναγοπούλου Νάντια

Παπαδάκος Τάσος

Σιώρης-Στρατηγάκης Φώτης

Σταμπούλογλου Ιπποκράτης

Τζαναβάρης Ανδρέας

Χονδρού Βάσια