Όχι στην ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων

Sharing is caring!

 

Τέσσερις νεοσμυρνιοί φοιτητές, μέλη της δημοτικής κίνησης «Μια Πόλη Αναπόδα», συνελήφθησαν στις 24/9 και παραπέμπονται τελικά σε δίκη με την κατηγορία της διακεκριμένης φθοράς δημόσιας περιουσίας για αναγραφή αντιφασιστικών συνθημάτων.

Με δεδομένη τη σημερινή συγκυρία, όπου από τη μια πλευρά εκπαιδευτικοί και μαθητές αγωνίζονται για το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους, και από την άλλη αναπτύσσεται ένα ισχυρό αντιφασιστικό κίνημα, είναι φανερό ότι η αστυνομία επιχειρεί να κρατήσει για άλλη μια φορά ίσες αποστάσεις από θύτες και θύματα.

Δεν προκαλεί έκπληξη λοιπόν το ότι οι φασίστες απάντησαν άμεσα, αναγράφοντας φασιστικά συνθήματα στα γραφεία της Εργατικής Λέσχης το επόμενο βράδυ.

Απέναντι στην προσπάθεια του κράτους να συντηρήσει τη θεωρία των δύο άκρων, με στόχο να απαξιώσει τους αγώνες για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη, η απάντηση της κοινωνίας πρέπει να είναι ο ενωτικός αντιφασιστικός αγώνας!

Απέναντι στην προσπάθεια της αστυνομίας να τρομοκρατήσει τους νέους και τις νέες που δεν μπορούν να στριμώξουν τα όνειρά τους στα στενά όρια του μνημονίου,  η απάντηση πρέπει να είναι ο ανυποχώρητος αγώνας για την ανατροπή της κυβέρνησης!

Καλούμε όλους τους πολίτες της Νέας Σμύρνης στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, στις 11 π.μ.,  στην κεντρική πλατεία.

Να αποσυρθούν οι κατηγορίες ενάντια στους τέσσερις φοιτητές.
Να ξηλωθεί το φασιστικό παρακράτος.