Ο δρόμος για την ελευθερία είναι ο δρόμος των αγώνων

Sharing is caring!

Η Στροφή Νέας Σμύρνης και άλλες κινήσεις πολιτών προχώρησαν, κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, σε πολιτική παρέμβαση, συνδέοντας τα μηνύματα της εθνικής γιορτής με τους αγώνες του σήμερα. Το κείμενο που μοιράστηκε από τη δημοτική μας κίνηση είχε ως εξής:

«Η Ελλάδα, οι υπόλοιπες χώρες του Νότου και πλέον και η Κύπρος αποτελούν το μέτωπο ενός οικονομικού πολέμου ενάντια στους λαούς. Για να μας βγάλουν από την κρίση που οι ίδιοι προκάλεσαν, μας επιβάλλουν την ανεργία, την πείνα, την οικονομική κατάρρευση. Οι νεότερες γενιές ήδη πληρώνουν για τις σπουδές τους, ζουν με μισθούς που δεν αρκούν ούτε για το νοίκι (όποτε έχουν δουλειά), είναι ανασφάλιστοι, βλέπουν τη δημοκρατία να συρρικνώνεται.

Στο πεδίο των δήμων τα πράγματα δεν είναι καλύτερα, ενώ και στη Ν. Σμύρνη το μνημόνιο εφαρμόζεται αδιαμαρτύρητα από τη δημοτική αρχή. Οι απολύσεις είναι προ των πυλών, ενώ διαλύονται ακόμη και οι ανεπαρκείς κοινωνικές παροχές που υπήρχαν μέχρι σήμερα (παιδικοί σταθμοί, Βοήθεια στο Σπίτι κ.λπ). Παράλληλα προχωρά με γρήγορους ρυθμούς το πλιάτσικο ενάντια σε κάθε κερδοφόρο κομμάτι του κράτους: από την αποκομιδή των απορριμμάτων μέχρι τα νερά, όλα πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν, εις βάρος των καταναλωτών αλλά και του περιβάλλοντος.

Ήρθε η ώρα να μιλήσουν οι πολλοί

Είναι πια προφανές ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση σε όφελος του λαού αν δεν αλλάξουν ριζικά οι κανόνες του παιχνιδιού. Οι αγώνες του λαού στην Πορτογαλία, την Ισπανία και την Κύπρο μας θυμίζουν ότι σήμερα είναι η στιγμή να επιβάλουμε αυτή την αλλαγή. Να μπουν σε προτεραιότητα οι ανάγκες των πολλών και όχι τα συμφέροντα των λίγων. ΝΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ.

Ο δρόμος αυτός δεν είναι ούτε εύκολος ούτε σύντομος. Απαιτεί σύγκρουση με την τρόικα εσωτερικού, τα οικονομικά συμφέροντα που υπηρετεί, καθώς και με τους μηχανισμούς προπαγάνδας που έχει στήσει προκειμένου να συκοφαντεί τους λαϊκούς αγώνες. Απαιτεί σύγκρουση με τους διαχειριστές της μνημονιακής πολιτικής και στο δήμο μας. Και κυρίως απαιτεί ενότητα, αποφασιστικότητα και φαντασία ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

  • Απορρίπτουμε τα ψεύτικα διλήμματα της κυβέρνησης, της αστυνομίας και των ΜΜΕ.
  • Λέμε όχι στην ακροδεξιά και το ναζισμό.
  • Περιφρουρούμε τη ζωή μας και οικοδομούμε τα δικά μας θετικά παραδείγματα, τους δικούς μας κοινωνικούς θεσμούς αλληλεγγύης και δημοκρατίας.
  • Αγωνιζόμαστε με την αριστερά, ενώνουμε τις φωνές μας.»