Κυριακή 27/1: Γύρνα πίσω

Sharing is caring!

volver2Προβολή της ταινίας «Γύρνα πίσω» («Volver») του Πέδρο Αλμοδοβάρ, με τους Πενέλοπε Κρουζ, Κάρμεν Μάουρα, Λόλα Ντουένας

Volver στα Ισπανικά σημαίνει επιστρέφω. Δεν είναι όμως αυτή η μοναδική ερμηνεία της λέξης. Πίσω από αυτή κρύβονται πολλά: μια μάνα που γύρισε από τον άλλο κόσμο, μια μανά που γύρισε σε αυτό που αγαπά να κάνει, γυναίκες που επιστρέφουν στον πατρικό τους τόπο για να ανακαλύψουν ότι δεν έφυγαν ποτέ.

Η 17η κατά σειρά μεγάλου μήκους ταινία του Pedro Almodovar καταπιάνεται με τα κλασσικό αγαπημένο του θέμα: τις γυναίκες. Από το πρώτο κιόλας πλάνο πλημμυρίζουν την οθόνη αφήνοντας πίσω τους άντρες, οι οποίοι ούτως η άλλως εξαφανίζονται σιγά σιγά από την οθόνη μας. Γυναίκες που καθαρίζουν τους τάφους των αντρών τους, γυναίκες που παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους, που αντιμετωπίζουν με δύναμη και τόλμη την εξουσία των αντρών, που βοηθούν τις άλλες γυναίκες. Γυναίκες που αυτή την φορά κάθε άλλο παρά σε νευρική κρίση είναι. Δυναμικές και sexy, πετυχαίνουν ότι θέλουν, εξουσιάζουν τους άντρες και συμφιλιώνονται με τις άλλες γυναίκες, μανές, αδερφές, κόρες, φίλες.

Κυριακή 27/1, στις 8 μμ, στην αίθουσα της Στροφής Νέας Σμύρνης (Βρυούλων 14).