Τραμ Α. Ε.: Με μηνύσεις απαντά στους αγώνες των πολιτών

Sharing is caring!

Τις τελευταίες εβδομάδες στην πόλη μας, όπως και σε όλη την Αθήνα, αναπτύσσεται το κίνημα της άρνησης πληρωμής εισιτηρίου.

Πρόκειται  για:

  • ειρηνική, μη βίαιη πολιτική διαμαρτυρία , με σαφή και δίκαιο στόχο: να ακυρωθούν οι καταχρηστικές αυξήσεις 40% στα εισιτήρια.
  • διαμαρτυρία μεμονωμένων πολιτών, καταναλωτικών οργανώσεων, δημοτικών κινήσεων και άλλων φορέων, ενάντια στις αυξήσει που με το «έτσι θέλω» αποφάσισε να επιβάλει η κυβέρνηση, παρότι οι μισθοί πέφτουν, η ανεργία καλπάζει, η οικονομία είναι σε ύφεση.
  • αγώνα να κρατήσουμε την αξιοπρέπειά μας, απέναντι σε όσους θέλουν να μας κάνουν λαθρεπιβάτες με το ζόρι. Αν περάσουν οι αυξήσεις, πολλοί από εμάς δεν θα μπορούν να πληρώσουν το πανάκριβο εισιτήριο.

Ειδικά στη Ν. Σμύρνη πρόκειται επίσης για:

  • Θεμιτή αντίδραση απέναντι στο γεγονός ότι απαιτούνται πλέον περίπου 3 € για να πάει κανείς από το σπίτι του στην πλατεία, αν και το τραμ φτιάχτηκε με δικά μας χρήματα και πρώτα και κύρια (όπως λέει η ίδια η εταιρεία στις διαφημίσεις της) για να διευκολύνει τις μετακινήσεις μέσα στη γειτονιά.
  • Δίκαιη διαμαρτυρία απέναντι στην υποβάθμιση των υπηρεσιών που συνοδεύει την αύξηση των εισιτηρίων, αφού καταργούνται πλέον τα νυχτερινά δρομολόγια, κάτι που μας αναγκάζει να πληρώνουμε ταξί τις Παρασκευές και τα Σάββατα.

Σ’ αυτό τον αγώνα πολιτικής ανυπακοής η Τραμ Α.Ε. απαντά με μηνύσεις ενάντια στις πρωτοβουλίες πολιτών (τις οποίες μάλιστα κοροϊδεύει ως ανύπαρκτες, παρότι ανάμεσά τους συγκαταλέγονται δημοτικές παρατάξεις, καθώς και νυν και πρώην δημοτικοί σύμβουλοι) και ταυτίζει τη διαμαρτυρία που γίνεται με εγκληματικές ενέργειες.

Θέλει να τρομοκρατήσει τους πολίτες και να ποινικοποιήσει την κοινωνική και πολιτική ζωή της Ν. Σμύρνης, εν όψει και πολλών άλλων ζητημάτων που επιφυλάσσει το μέλλον (συγχωνεύσεις σχολείων, ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις).

  • Απαιτούμε από την Τραμ Α.Ε. να πάρει πίσω τις μηνύσεις και να πάψει να αποτελεί το φερέφωνο της κυβέρνησης.
  • Καλούμε το σωματείο εργαζομένων στην Τραμ Α.Ε. να μην επιτρέψει να γίνει η εταιρεία όπου εργάζεται εργαλείο αντιδημοκρατικής εκτροπής.
  • Διεκδικούμε φθηνές και δημόσιες συγκοινωνίες, για μια βιώσιμη πόλη με σεβασμό στο περιβάλλον και τους ανθρώπους

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι η κυβέρνηση να πάρει πίσω τις αυξήσεις στα εισιτήρια.

Όλοι μαζί μπορούμε να αποκρούσουμε κάθε επίθεση και να κάνουμε τη φωνή μας να ακουστεί.