Παρουσίαση εκλογικής διακήρυξης και υποψηφίων

Sharing is caring!

Στην κατάμεστη αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου πραγματοποιήθηκε χθες η παρουσίαση της εκλογικής διακήρυξης της «Στροφής Νέας Σμύρνης» και η ανακοίνωση των πρώτων 41 υποψηφίων που θα συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιό της. Μεταξύ άλλων παρούσα ήταν και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη.

Την εκδήλωση άνοιξε η δημοτική σύμβουλος Ρουμπίνη Τσαμασίρου, που επισήμανε την παρουσία στην αίθουσα αγωνιστών από τη γενιά της αντίστασης και των εξοριών (όπως ο Βασίλης Λασκαρίδης, η Βούλα Κοτσίδου, ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης κ.ά) μέχρι τη γενιά του άρθρου 16, που δίνει δυναμικά το παρών στις προσπάθειες της «Στροφής Νέας Σμύρνης».

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Παναγιώτης Πάντος παρουσίασε το πολιτικό πλαίσιο της δημοτικής κίνησης και τους βασικούς άξονες του προγράμματος. Αναφέρθηκε στη σημασία να απορριφθούν οι συνδυασμοί που διεκδικούν το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ (Στ. Τζουλάκης και Α. Νεφελούδης) και που ουσιαστικά επιθυμούν να υλοποιήσουν όσα προβλέπει το μνημόνιο και ο Καλλικράτης στην πόλη μας.

Επισήμανε ότι «σήμερα, στην καρδιά της κρίσης, χρειαζόμαστε μια τελείως διαφορετική πολιτική: ο δήμος θα πρέπει να στηρίζει τους πολίτες, αυξάνοντας τις κοινωνικές παροχές, να διευρύνει τους δημόσιους χώρους, που αποτελούν συλλογικό αγαθό προσβάσιμο σε όλους, και να συμβάλλει στην τοπική ανάπτυξη, μέσα από έργα και επενδύσεις. Δυστυχώς, το σχέδιο “Καλλικράτης” κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση».

Στη συνέχεια άσκησε κριτική στην απερχόμενη δημοτική αρχή για τις αποστάσεις που πήρε από τις προεκλογικές της εξαγγελίες σε μια σειρά από θέματα (συντελεστής δόμησης, προστασία δημόσιων χώρων, διαφάνεια στις προσλήψεις και στα μεγάλα έργα, τροφεία στους παιδικούς σταθμούς κ.ά.) και παρουσίασε τη μέχρι σήμερα δράση της «Στροφής Νέας Σμύρνης», που βρέθηκε «στο πλευρό των κατοίκων, σε όλα τα κινήματα για την προστασία της πόλης – για τις κεραίες, για τον Πανιώνιο, για την αντιμετώπιση της κρίσης».

Τέλος, παρουσίασε τους βασικούς άξονες του προγράμματος της «Στροφής Νέας Σμύρνης» για τη διαφάνεια στη λειτουργία του δήμου, την αντιμετώπιση της κρίσης, τη στήριξη των κοινωνικών υπηρεσιών και των σχολείων, την ανάπτυξη της αλληλέγγυας οικονομίας, την προστασία του περιβάλλοντος και το άνοιγμα των πεζοδρομίων, την ανάπτυξη ολοκληρωμένης πολιτιστικής πολιτικής, την ενίσχυση του μαζικού αθλητισμού, τη στροφή των κοινωνικών θεσμών της πόλης σε προοδευτική κατεύθυνση.

Κλείνοντας, κάλεσε τους παρευρισκόμενους να συμμετάσχουν στη «Στροφή Νέας Σμύρνης», και «να μιλήσουμε στους πολίτες της Νέας Σμύρνης με δυναμισμό και αισιοδοξία για το πώς με συλλογικό τρόπο μπορούμε να διευκολύνουμε τη ζωή μας και να ανοίξουμε διεξόδους για το μέλλον. Αρκεί να μην αφήσουμε άλλους να διαχειριστούν το μέλλον μας για λογαριασμό μας».

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση των πρώτων 41 υποψηφίων της «Στροφής Νέας Σμύρνης» από τον Θεόφιλο Καταλειφό, επίσης υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο.

Οι 41 πρώτοι υποψήφιοι του συνδυασμού είναι οι εξής:

1) ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ

2) ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ – ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΒΟΛΛΕΥ ΜΙΛΩΝΑ

3) ΑΧΕΙΜΑΣΤΟΣ ΜΥΡΩΝΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΣ

4) ΒΑΜΒΟΥΡΕΛΛΗ ΜΑΡΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ

5) ΓΑΛΟΥΚΑ ΑΘΗΝΑ ΒΙΟΛΟΓΟΣ

6) ΓΑΤΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

7) ΓΕΩΡΓΟΥΤΣΟΣ ΝΙΚΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ

8) ΔΗΜΗΤΡΑΤΟΥ ΑΝΝΑ  ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

9) ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

10) ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ

11) ΘΕΟΤΟΚΑΣ ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΣ

12) ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

13) ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ – ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

14) ΚΑΚΑΒΑΣ ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΟΣ

15) ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

16) ΚΑΛΟΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ

17) ΚΑΜΠΑΝΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

18) ΚΑΝΝΑΒΟΥ ΓΙΑΝΝΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΤΕ

19) ΚΑΤΑΛΕΙΦΟΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

20) ΚΟΜΠΟΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

21) ΚΟΥΡΟΥΖΙΔΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΙΟΛΟΓΟΣ – ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ

22) ΚΥΠΡΙΑΝΙΔΟΥ ΠΑΤΡΙΤΣΙΑ ΧΗΜΙΚΟΣ

23) ΛΑΔΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ

24) ΛΥΚΟΥΡΓΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

25) ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΠΑΛΛΗΛΟΣ – ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΜΙΛΩΝΑ

26) ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ – ΤΣΟΧΑ ΧΑΡΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

27) ΠΑΥΛΑΚΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

28) ΡΑΖΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΒΙΟΛΟΓΟΣ – ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

29) ΡΩΜΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ

30) ΣΑΖΟΝΟΒΑ ΑΝΙΟΥΤΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΒΟΗΘΟΣ

31) ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

32) ΣΑΜΟΪΛΗΣ ΛΑΚΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

33) ΣΤΑΣΙΝΟΣ ΣΤΑΘΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

34) ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ

35) ΤΖΟΥΡΜΑΝΑ ΓΙΑΝΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ

36) ΤΟΠΟΥΖΟΓΛΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ

37) ΤΣΑΜΑΣΙΡΟΥ ΡΟΥΜΠΙΝΗ ΒΙΟΛΟΓΟΣ – ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

38) ΤΣΟΥΚΑΛΑ ΦΙΛΙΩ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

39) ΦΡΑΓΚΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

40) ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΙΚΥ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

41) ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΗΧΟΛΗΠΤΗΣ