Όχι καταστήματα στην πλατεία Καρύλλου και στο γκαράζ

Sharing is caring!

Καθώς η διαμόρφωση της πλατείας Καρύλλου, μετά την κατασκευή του γκαράζ, προχωρά με προεκλογικούς ρυθμούς, αναδεικνύεται ένας ακόμη τομέας στον οποίο η δημοτική αρχή ξεχνάει τις δεσμεύσεις της.
Συγκεκριμένα, και ενώ αποτελούσε σαφή δέσμευση της δημοτικής αρχής ότι στο χώρο του γκαράζ και φυσικά στον υπέργειο χώρο της πλατείας δεν θα υπάρξει καμία εμπορική χρήση, τις ημέρες αυτές, κατά παράβαση των συμβατικών όρων, ανοίγει ένα κατάστημα πώλησης εργαλείων και ειδών καθαρισμού. Το κατάστημα βρίσκεται κάτω από τη γέφυρα, σε υπέργειο χώρο ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν κομμάτι της πλατείας, δηλαδή δημόσιος.
Καλούμε τη δημοτική αρχή να τηρήσει τις υποσχέσεις της και να σεβαστεί το δημόσιο χώρο.

  • Να κινηθεί αμέσως για τη διακοπή της λειτουργίας του καταστήματος και να δεσμευτεί ότι κανένα κατάστημα δεν θα ανοίξει στο γκαράζ.
  • Να προχωρήσει στην κατεδάφιση κάθε πολεοδομικής αυθαιρεσίας που έχει κάνει η εταιρεία κατασκευής του γκαράζ, η οποία αλλοιώνει και καταλαμβάνει χώρο της πλατείας.
  • Να διασφαλίσει ότι το γκαράζ θα απευθύνεται κατά κύριο λόγο στους μόνιμους κατοίκους της περιοχής και όχι σε επισκέπτες, ώστε να μην αποτελέσει πόλο έλξης ΙΧ στο κέντρο της πόλης.